Over Kusters Recycling Solutions 

Wie zijn wij? 

Kusters Recycling Solutions is onderdeel van het Nederlandse familiebedrijf Koninklijke Kusters Engineering BV, welke is opgericht in 1911. Al sinds de jaren zeventig zijn wij actief op het gebied van afval verkleining, vernietiging en recycling. Waar deze passie vandaan komt? Als innovatief bedrijf willen wij graag een bijdrage leveren aan het behoud van de natuur en het milieu, dat vinden we belangrijk. Grondstoffen worden steeds schaarser en natuurlijke bronnen worden steeds sneller en verder uitgeput. Afval is voor ons daarom een bron van herbruikbare materialen. Wij steken al onze kennis en kunde in de milieubewuste verwerking van reststoffen. Dit doen we onder andere door custom-made recycling oplossingen aan te bieden voor zowel de biobased- als de circulaire economie. Hierdoor kunnen wij ons steentje bijdragen aan duurzaam- en leefbaarheid wereldwijd.

Wat doen we? 

Wij halen meer uit afval en reststoffen. In een open en no-nonsense cultuur werken onze experts met elkaar samen aan effectieve en op maat gemaakte recycling oplossingen die waarde toe voegen aan bedrijven. Deze waarde zit onder andere in de recycling van bijvoorbeeld productie- en procesuitval, in het effectief scheiden van diverse afvalstromen, maar ook in de ondersteuning van processen waarbij grondstoffen uit de zogenaamd ‘levende’ natuur worden gehaald. Waardevolle grondstoffen gaan zo niet verloren en kunnen worden gebruikt voor een tweede, derde of misschien wel vierde leven. Goed voor u als klant, maar nog beter voor het milieu. Dat is wat wij willen: bedrijven en recycling dichter bij elkaar brengen.

 

We zijn niet alleen gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van recycling oplossingen maar zijn daarnaast expert op het gebied van de volgende technieken:

 

- Scheiden

- Verkleinen

- Transporteren

- Compacteren

 

Benieuwd hoe we waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijf? Wilt u gebruik maken van meer dan 100 jaar ervaring, innovatie en creativiteit? Neem dan contact met ons op.

 

Lees meer over ons en de geschiedenis van ons bedrijf en download het boek '100 jaar in balans'